If satser på lederutvikling i samarbeid med BI

25. januar 2010

–For å befeste posisjonen som Nordens fremste forsikringsselskap må vi ha de beste lederne. Kompetansesamarbeidet med BI er et viktig skritt i denne retningen, forteller Aud N. Rogstad, programansvarlig for If Academy

Deltakere lederskapsutvikling IF
I januar startet BI et lederutviklingsprogram for Nordens største forsikringsselskap IF med deltakerne fra Norge, Sverige, Danmark og Finland. 19 deltakere fulgte den første av 6 moduler på IFs Basic program for yngre/nye ledere. Til høsten starter BI og IF et tilsvarende lederutviklingsprogram tilpasset erfarne ledere i IF konsernet, Executive programmet.

Kvalitetsstempel


Programleder fra IFs side Aud N. Rogstad forteller at IF selskapet helst siden starten har kjørt lederutviklingsprogrammer ”in-house” og i samarbeid med noen utvalgte eksterne partnere.

I 2009 ble det besluttet å knytte til seg en akademisk institusjon. –IF Norge kjenner godt til hva BI står for, og vi valgte BI for å løfte kvaliteten på lederutdanningen, forteller Aud N, Rogstad. Hun forteller videre at IF har fokus på situasjonstilpasset ledelse. - Vi ser på et godt lederskap som det å hjelpe andre å lykkes. At BI kunne tilby oss et skreddersydd lederprogram med Geir Thompson, som har doktorgrad i selvledelse, var midt i blinken for oss, mener Aud Rogstad

Engasjert toppledelse


Aud Rogstad understreker at konsernledelsen i IF har vært svært engasjert og positiv til kompetanseutviklingsprosessen, og hun synes det er flott at programmet både består av faglig input fra BI og bidrag fra toppledere i IF konsernet. Lederutviklingsprogrammet har høy grad av tilpasning til IF, og konsernet har selv ansvar for innholdet i 2 av de 6 modulene.

Prosjektleder fra BIs side, Kristin Ølberg, forteller at det har vært engasjerende å samarbeide med IF, og hun forteller at samarbeidet vil fortsette ut over de to programmene som er satt opp i 2010.
 

Inspirerende å studere på BI


Aud N. Rogstad forteller at mens IF tidligere har gjennomført sine lederutviklingsprogrammer som  internatkurs på eksterne konferansehotell,så gjennomføres nå 3 av samlingene på BI.
-Det er flott at IF og BI kan dele på lokasjonene, og det gir en ekstra energi å studere på en handelshøyskole som BI, avslutter Aud Rogstad

Du kan også se alle nyheter her.