BI Bergen-studenter til prestisjeuniversitet

5. februar 2010

BIs bachelorstudenter på utveksling ved det prestisjetunge University of California, Berkeley.

– Ofte er det masterstudentene som får de mest lukrative utvekslingmulighetene. Jeg har riktignok sterk tro på å motivere folk mens de er svært unge, blant annet ved å tilby ”eksklusive” utvekslingsmuligheter. Her får de en sjanse ved et av USAs beste universiteter. Får de en positiv opplevelse, vil dette ha en god effekt på videre jobb og utdanning, sier Furseth.

Pluss ved jobbsøking

Furseth mener at papirer fra Berkeley vil være en fordel når studentene skal søke jobb. – Berkeley gir assosiasjoner til kvalitet og prestisje. Gode resultater herfra viser at de kan hevde seg i sterk konkurranse, noe som er et pluss i næringslivet, sier han.

Kriteriene for å søke er at studentene har en spesiell interesse for innovasjon, entreprenørskap og teknologi, som er hovedfagene deres på Berkeley. Videre kreves gode karakterer og personlig modenhet, og alle søkerne må gjennom intervjuer.

Av 37 studenter som reiste til Berkeley våren 2010 var 20 av disse fra BI Bergen.

Faglig nivå likt som hjemme

Henriette Neteland (22) er en av de 20 fra Bergen som våren 2010 skal tilbringe sitt siste semester av Bachelorstudiet i Økonomi og administrasjon i solfylte California. Hun har i hele studietiden jobbet strategisk for å oppnå gode nok karakterer til å kunne gå siste semesteret ved University of California.

University of California - Berkeley
University of California - Berkeley

- Muligheten for å danne et internasjonalt nettverk og få nye impulser er noe at det jeg gleder meg mest til, sier Henriette.

En av de som nettopp er kommet tilbake fra Berkeley er Jan Trzos-Oftedal.

- Jeg har hatt et flott semester og fått mulighet til å se teori fra ulike vinklinger. Studiene ved Berkeley har både faglig og sosial vært storartet. - Jeg har fått minner for livet og angrer ikke på at jeg valgte å reise til Berkeley. Med nye impulser er jeg om mulig enda mer motivert til å fullføre mine studier og jeg tror at alle som reiste på utveksling har klart å forbedre karakterene sine.

Glade studenter ved University of California
Jan Trzos-Oftedal og Eivind Hilling 

Fakta

• Ett utvekslingssemester ved Berkeley tilbys på studieretninger som bachelor i økonomi og administrasjon, markedsføring, varehandel og entreprenørskap.

• Tilbys ved alle BI-skolene

• BI har en avtale med Berkeley om å sende inntil 50 studenter hvert semester.

• Berkeley-programmet er ett av virkemidlene i BIs internasjonale strategi

Du kan også se alle nyheter her.