Gullvinner hedret med blomster og tursekk

10. mars 2010

Toppidrettsutøver og BI-student Kristin Størmer Steira ble i dag hedret av BI for sitt OL-gull i Vancouver. Prorektor Guri Hjeltnes overrakte blomster og en BI-sekk til gullvinneren.

–I sekken finner du en termos med kopp i begge ender, så vi håper du får mulighet til å gå deg en roligere skitur og slappe av litt. Også er det selvsagt plass til skolebøker, sa Hjeltnes under overrekkelsen.

BI-student Kristin Størmer SteiraKristin Størmer Steira har imponert det norske folk med sine prestasjoner i skisporet, men finner også tid til å studere markedsføring ved Handelshøyskolen BI.

-Det er alfa og omega for meg å kunne bruke hodet på annet enn trening og teknikk. Det er også inspirerende å være en del av studiemiljøet på BI, forteller Størmer Steira. –Det er det jeg savner mest, det å delta i forelesninger og å lære i en gruppe, understreker hun.

BI har et samarbeid med Olympiatoppen om tilrettelegging på bachelor- og masterstudiet for toppidrettsutøvere. Idrettskvotestudentene følger undervisningen når de har mulighet, og får tilrettelagt for å kunne gjennomføre studiene over et lengre tidsrom. Skihopper Bjørn Einar Romøren, friidrettsutøver Ezinne Okparaebo og svømmer Sara Nordenstam er sammen med Kristin Størmer Steira blant toppidrettsutøverne som nå studerer på BI.

Kristin Størmer Steira startet sin bachelorgrad i markedsføring i 2000 og planen er å levere oppgaven i juni i år.

 - Du er et levende bevis på at programmet fungerer, skryter Hjeltnes. -Vi er veldig glade for at vi har muligheten til å tilby dette fleksible programmet som gir mulighet til å studere ved siden av karrieren som toppidrettsutøver.

- Ja, det er en kjempebra trend at stadig flere utøvere også studerer, samtykker Størmer Steira. Hun tror idrettsutøvere som i mange år har konsentrert seg kun om idretten kan få en tøff vei tilbake til skolebenken når de legger opp som idrettsutøvere.

Framtidsplanene er foreløpig ikke spikret, men gullvinneren forteller at hun ønsker å bygge videre på bachelorgraden.  - Jeg har planer om videre studier når jeg har lagt opp. Det er mange studietilbud som frister og jeg har veldig lyst til å fortsette studiene, avslutter hun.

Du kan også se alle nyheter her.