Forventningsfulle studenter

16. april 2010

Arbeidsmarkedsundersøkelsen for 2009 viste at 96% av alle studenter fra BI med master og siviløkonomstudier hadde jobb et halvt år etter avsluttet studium. Men hvilke forventninger har årets studenter?

Arbeidsmarkedsundersøkelsen for 2009 viste at 96% av alle studenter fra BI med master og siviløkonomstudier hadde jobb et halvt år etter avsluttet studium. Dette er en markant økning fra året før.  Andelen bachelor studenter har imidlertid gått ned fra 93 prosent i 2008 til 87 prosent i 2009.
Men hva tror årets studenter om jobbmulighetene? Vi spurte BI-studenter i Oslo om deres forventninger til jobbmarkedet.

Henrik Stølen håper han har jobb etter levert oppgave.Henrik Stølen (27)
Master i Politisk økonomi, leverer oppgave i september.
- Jeg håper jeg får jobb og jeg tror det er gode muligheter, men det spørs vel også litt på ambisjonsnivået.
- Jeg har begynt å søke og kommer til å søke fram til jeg har levert oppgaven. Jeg har også en deltidsjobb som jeg kan falle tilbake på, men drømmejobben er en jobb innen miljø og energi, og håpet er jo at jeg kan jobbe med problemstillingene i forhold til det.
- Det virker som om de fleste har et godt inntrykk av BI. Linjen jeg går på er ny og litt annerledes, men jeg tror at når man tar master så kommer man opp på et visst analytisk nivå og det er vel positivt i forhold til jobb.

 

Adeel S. Ahmed og Mohammed Pervaiz avslutter sine bachelorgrader til sommeren.Mohammed Pervaiz (21) og Adeel S. Ahmed (24)
Bachelor i Økonomi og administrasjon.
Mohammed: - Jeg tror det kan bli vanskelig å komme i jobb, for alle vil jo ha masterstudenter. Man blir jo nesten oppfordret til å ta en master eller å fortsette å studere.
- Men jeg har søkt flere stillinger samtidig som jeg har søkt meg videre til master. Jeg har jo lyst til å jobbe, det viktigste for meg er å få erfaring og derfor kan jeg jobbe hvor som helst. Men man må jo forvente at man skal starte på bunn og jobbe seg oppover.
Adeel: - Jeg har jobbet i Storebrand i 3 år samtidig som jeg har studert, så jeg går inn i jobb der når jeg er ferdig til sommeren.
- Jeg tror det lønner seg å jobbe eller å ha en fot innom før man er ferdig med bachelorgraden.

Du kan også se alle nyheter her.