Her kommer IT jobbene

6. april 2010

IT-bransjen selv spår en mangel på IT-hoder i årene fremover. Innen 2015 vil ni av ti jobber innen samtlige sektorer kreve IT-ferdigheter, ifølge IKT Norge.

Det betyr at IT-utdanning blir gull verdt, og om noen år vil de mest spennende IT-jobbene sannsynligvis være basert på teknologi som ikke engang finnes i dag. Dette skriver dn.no

Norgessjef for IT-bemanningsspesialisten Elan, Gudrun Jebsen slår fast at IT er et trygt utdanningsvalg hvis du vil sikre deg fast jobb i fremtiden. Hun peker på at det i dag er for få som velger å IT-utdanne seg. Men IT-jobbene vil utvikle seg enormt fremover, og variasjonsmulighetene blir langt større.

Kombiner økonomi og IT

- Tidligere har man vært mest fokusert på den tekniske og analytiske biten, men nå er også den sosiale biten inne i bildet. Flere enn i dag vil passe inn i IT-jobber, sier Gudrun Jebsen til DN.no.

Økonomi og IT ledelseOg vinnerne av fremtidens drømmejobber er de som kombinerer IT-faglig dyktighet med forretningsforståelse, prosjektlederkompetanse og gjerne mer enn ett fremmedspråk. Derfor er Jebsens råd krystallklart:

- Skaff deg tilleggskompetanse. Lær deg noe annet enn bare IT!

 

 

 

Kilde: http://www.dagensit.no/article1866781.ece

Du kan også se alle nyheter her.