Rekordhøye søkertall til BI Bergen

21. april 2010

Handelshøyskolen BI opplever sitt beste søkertallsresultat noensinne. Søkertallene til BI Bergen øker med 18 prosent fra i fjor.

Det betyr 194 flere søkere. Framgangen til BI Bergen er størst på bachelor i eiendomsmegling og internasjonal markedsføring.

Rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen er svært fornøyd med søkertallene og mener årsaken er en kombinasjon av et godt arbeidsmarked og økning i antall personer i studierelevant alder.

- I følge SSB vil etterspørselen etter økonomisk administrativ kompetanse øke kraftig i årene fremover. Alt tyder på at kandidater fra BI vil få spennende jobber etter endt studie. Det er hyggelig å se at så mange nå søker høyere utdanning, og at så mange av disse søker BI, avslutter Colbjørnsen

Eiendomsmegling årets vinner på bachelornivå

Rekordhøye søkertall til BI Bergen

Det fortsatt stor interesse for BIs bachelorprogrammer som opplever en vekst på 10 prosent sammenlignet med fjoråret for Handelshøyskolen BI samlet. Nye krav til meglerkompetanse bidrar til at eiendomsmegling øker med hele 101 prosent fra 2009 ( fra 474 til 952 søkere). BI Bergen opplever også størst økning til eiendomsmegling studiene. Antall søkere går fra 84 til 164 (95 % økning).

Størst økning på master

I år som i fjor er det særlig masterstudiene som opplever størst økning i antall søkere til Handelshøyskolen BI. Økningen fra i fjor er på 15,5 prosent - fra 1153 søkere til 1330. Økningen er størst innen strategisk markedsføringsledelse (41 %) og regnskap og revisjon (36 %).

 

Du kan også se alle nyheter her.