Rekordhøye søkertall til BI Trondheim!

21. april 2010

Handelshøyskolen BI opplever sitt beste søkertallsresultat noensinne. Søkertallene til BI Trondheim øker med 22 prosent fra i fjor. Det betyr 176 flere søkere. Framgangen til BI Trondheim er størst på bachelor i eiendomsmegling og reiselivsledelse.

 

Direktør ved BI Trondheim, Bjørn Werner Amundsen, er svært fornøyd med søkertallene og mener årsaken er en kombinasjon av et godt arbeidsmarked og økning i antall personer i studierelevant alder.

- I følge SSB vil etterspørselen etter økonomisk administrativ kompetanse øke kraftig i årene fremover. Alt tyder på at kandidater fra BI vil få spennende jobber etter endt studie. Det er hyggelig å se at så mange søker høyere utdanning, og at så mange av disse søker BI, avslutter Amundsen.

Eiendomsmegling årets vinner på bachelornivå

Det er fortsatt stor interesse for BIs bachelorprogrammer som opplever vekst på 10 prosent sammenlignet med fjoråret for Handelshøyskolen BI samlet. Nye krav til meglerkompetanse bidrar til at eiendomsmegling øker med hele 101 prosent fra 2009 ( fra 474 til 952 søkere) BI Trondheim opplever også størst økning til eiendomsmegler studiene. Antall søkere går fra 97 til 182 ( 88% økning )

Størst økning på master

I år som i fjor er det særlig masterstudiene som opplever størst økning i antall søkere til Handelshøyskolen BI. Økningen fra i fjor er på 15,4 prosent-fra 1153 søkere til 1330. Økningen er størst innen strategisk markedsføringsledelse ( 41% ) og regnskap og revisjon ( 36% ) 

Rek

Rektor 

Du kan også se alle nyheter her.