Alarga-stipend til to BI-studenter

9. juni 2010

BI-studentene Javad Mushtaq og Manveer S. Sidhu fikk i dag Alarga-stipendet på 100.000 kr. Alarga-stipendet går til utvalgte toppstudenter med flerkulturell bakgrunn.

H.K.H Kronprins Haakon, Javad Mushtaq og Manveer S. Sidhu

 

Javad Mushtaq (21) ble tidigere i år kåret til årets økonomistudent for sine sterke faglige prestasjoner og sitt sosiale engasjement på BI. Han er nå ferdig med tredjeåret av siviløkonomstudiet ved BI. Det er også Manveer S. Sidhu. Begge planlegger å studere i København til høsten.

9. juni fikk begge Alarga-stipendet på 100.000 kr. - Det var både sjokk og glede, sier Sidhu. Jeg skjønner nesten ikke hvor stort dette er, men det begynner å synke inn nå.

HKH Kronprins Håkon besøkte utdelingen av det årlige Alarga-stipendet i Oslo konserthus. Stipendet går til utvalgte toppstudenter med flerkulturell bakgrunn og skal bidra til at norske bedrifter øker sin konkurransekraft gjennom interkulturell rekruttering.

Stipendutdelingen er den tredje i rekken for Alarga, som til nå har plukket ut 23 studenter til sin stipendordning, alle med toppkarakterer og flerkulturell familiebakgrunn.

Stipendmottagerne vil i tillegg til å motta 100 000 kroner for et toårig masterprogram, tilknyttes en av Alargas partnerbedrifter og få en faglig mentor som følger dem gjennom stipendprogrammet. Som en del av stipendordningen gjennomfører de fleste av kandidatene sin hovedoppgave sammen med partnerbedriften. Mustaqs partnerbedrift er DnB Nor, Sidhu skal være tilknyttet Orkla de neste to årene. - Jeg skal skrive min Masteroppgave med Orkla og så får jeg sommerjobb der neste år, sier Sidhu. Det blir også lærerikt med en mentor og så får man jo masse nye kontakter.

Alarga-stipendet ble etablert i 2007, og deles ut til toppstudenter med familiebakgrunn fra Øst-Europa, Asia (inkl. Tyrkia), Afrika og Sør- og Mellom-Amerika. Stipendet premier faglig dyktighet, samfunnsengasjement og språkmektige studenter.

Alarga-stipendet 2010 ble delt ut i Oslo Konserthus 9. juni, kl 13:00.

Handelshøyskolen BI gratulerer Javad Mushtaq og Manveer S. Sidhu med stipendet og lykke til videre i studiene.

Les mer om Alarga-stipendet her

Du kan også se alle nyheter her.