Slik velger Norges beste studenter

21. juni 2010

Toppstudentene innen økonomi og jus vasser i jobbtilbud, men eksperter advarer: - De trenger ikke erobre verden på én dag.

Finansavisen skriver lørdag 19. juni om hvor de lysteste hodene innen jus og finans blir av etter studiene.

Hvert år uteksaminerer Handelshøyskolen BI ca 150 siviløkonomer. Blant topp 15 fra vårkullet 2009 er samtlige yrkesaktive. De fleste havner i de store konsulentfirmaene som Accenture, PriceWaterhouseCoopers og Boston Consulting Group - enten som traineer eller konsulenter. Noen er i innen bank/forsikring som Gjensidige Forsikring, Storebrand Kapitalforvaltning og Norges Bank Investment Management - enten som analytikere eller controller. Andre firma er Posten Norge, Statkraft og Philips.

Fikk jobb på forskudd

Torbjørn Ellingsen Aaamodt signerte kontrakten med konsulentfirmaet Accenture ett år før han var ferdig med studiene. I fjor gikk Torbjørn Ellingsen Aamodt ut som en av de aller beste siviløkonomene på BI. Han hadde en bachelor fra Dalhouse University i Canada før han tok master på BI. I dag jobber han som strategikonsulent i Accenture.

Hvorfor begynte du i Accenture?

- Det var todelt: Jeg hadde et Summer internship her året før jeg var ferdig. Det var et godt opplegg og en positiv opplevelse, så jeg signerte kontrakten da, ett år før jeg var ferdig på studiet. En annen årsak var at man får mye ansvar på prosjektene tidlig i karrieren. Jeg får arbeide med strategi på tvers av en rekke bransjer og land. Det er viktig for meg.

Utfordring og variasjon

En annen av BIs tidligere toppstudenter, Vivian Vennerød, startet også som konsulent, men i Boston Consulting Group.

- Det gir variasjon og utfordringer å arbeide med mange ulike bransjer, problemstillinger og mennesker. Som konsulent utvikler man evnen til å arbeide analytisk og strukturert med stadig nye problemstillinger, og ejg ser at denne arbeidsmåten vil ha stor verdi uansett hva jeg velger å gjøre senere i livet, sier hun.

På spørsmål fra Finansavisen om hvilket råd hun vil gi til studenter som vil gjøre det bra. Anbefaler hun å bruke tiden fornuftig.

- Finn ut hvilke arbeidsmåter som gjør at du lærer lettest, og hva som motiverer deg som student og prioriter tiden din etter dette. I tillegg er det en god idé å få seg et internship eller deltidsjobb i selskapet eller bransjen du er interessert i, for det er den beste måten å finne ut om du synes arbeidet er gøy og om du trives sosialt. 

Du kan også se alle nyheter her.