Søkerboom hos BI

2. august 2010

Finansavisen skrev 21. juli om søkerboom hos BI. Vordende studenter sikler etter de beste økonomistudiene.

Wilhelm Bromdal (20) sier til Finansavisen at han ikke visste hva han ville studere etter at han var ferdig på videregående skole. Derfor begynte han å jobbe som portør for Diakonhjemmet. Med sin første lønning fikk han en ny hobby som gjorde studievalget lettere.

- Da jeg begynte å jobbe, startet jeg å leke med trading av aksjer. Etter det fikk jeg lyst til å gå på BI, sier Blomdal til Finansavisen. Om en måned skal han begynne på bachelorprogrammet i finans ved Handelshøyskolen BI. I tillegg til leking med aksjer, har interesse for tall og en søster som tar master i revisjon hjulpet med å gjøre valget lettere.

- Jeg har snakket mye med søsteren min og hun har sagt at BI er en veldig fin skole, sier Blomdal, og legger til at fleksibilitet i fag og studier har vært viktig.

Søkervekst hos BI

Tall fra Samordna Opptak viser at antall søkere med økonomifag som førstevalg har økt med 2,8 prosent. BI kan vise til en 10 prosents økning i søknader på bachelorprogrammene sine i 2010 i forhold til fjoråret.

I år som i fjor er det særlig masterstudiene som opplever størst økning i antall søkere. Økningen fra i fjor er på 15,5 prosent - fra 1153 søkere til 1330. Økningen er størst innen strategisk markedsføringsledelse (41 %) og regnskap og revisjon (36 %).

- Alt tyder på at kandidater fra BI vil få spennende jobber etter endt studie. Det er hyggelig å se at så mange nå søker høyere utdanning, og at så mange av disse søker BI, sier Tom Colbjørnsen, rektor ved Handelshøyskolen BI. 

Du kan også se alle nyheter her.