Flere internasjonale masterstudenter på BI

23. september 2010

221 nye internasjonale studenter på masternivå starter i høst på Handelshøyskolen BI. Det er en økning fra i fjor. Nærmere 50 nasjonaliteter studerer i høst ved handelshøyskolen og stadig flere kommer fra India og Kina.

– BI er en norsk skole med internasjonale ambisjoner og vi har som mål å øke antall internasjonale studenter. Det er derfor gledelig at vi ser en solid økning blant utenlandske søkere på masterstudiene. Dette viser at Handelshøyskolen BI også er attraktive utenfor landets grenser, sier rektor Tom Colbjørnsen.

Illustrasjonsfoto - internasjonale studenterI 2009 startet 204 nye internasjonale studenter på masternivå. Tallet inkluderer innveksling og double degree.

Handelshøyskolen BI har det siste året hatt et samarbeid med rekrutteringskonsulenter i de største byene i India og Kina. Det har resultert i en god pågang av studenter fra disse landene, men også studenter fra USA, Romania, Ukraina og Russland vil prege forelesningssalene på Handelshøyskolen BI denne høsten.

 På Handelshøyskolen BI i Oslo utgjør kineserne dette studieåret den største utenlandske studentgruppen med 59 studenter, av disse er 38 på masternivå. En av dem er Yingqi Fan (24) som vil bli leder i et internasjonalt selskap.

 – Jeg er virkelig interessert i ledelse, gjerne i tilknytning til markedsføring. Men først må jeg lære meg markedet. Jeg er åpen for det som måtte by seg, forsikrer Yinqi som også kaller seg Queenie.

 – Jeg foretrekker den norske arbeidstiden fremfor den kinesiske, der man går hjem seks og ikke nærmere midnatt, sier hun.

 Yao Dou (26) fra Lanzhou i Kina er ferdig med sine masterstudier på Handelshøyskolen BI og har bestemt seg for å bli i Norge.

 – Jeg er på jakt etter en jobb som prosjektleder eller finansanalytiker i Norge, sier Dou til VG.

Hun vil gjerne lære seg bedre norsk, og tror det kan hjelpe i en fremtidig jobbsituasjon.

Du kan også se alle nyheter her.