Ekte lidenskap

19. oktober 2010

Dersom du har sterk tilhørighet til jobben, så yter du ekstra. Det viser masteroppgaven Brannspiller Christian Kalvenes har skrevet ved Handelshøyskolen BI Bergen. Oppgaven tok utgangspunkt i eliteserieklubben Brann og viste at det er en relativ sterk og utbredt affektiv tilhørighet i Branns administrasjon.

Brannspiller Christian Kalvenes har skrevet Avsluttende masteroppgave om affektiv tilhørighet og presenterte oppgavene og resultatene på Kunnskapfrokost ved BI Bergen i dag.

-Faktorer som kan være beskrivende for hvordan de med sterkest tilhørighet føler tilknytning til jobben er at de bruker ord som kjærlighet og lidenskap når de skal beskrive sitt forhold til klubben, sier Kalvenes. De uttaler også at jobben deres er deres interesse og hobby, og de føler at det å jobbe i Brann ikke er som en vanlig jobb.

Masteroppgaven viser også at de som har sterke følelser for klubben også har lave turnover-intensjoner og yter ekstra utover det som kan kreves av dem.

Christian Kalvenes skrev under sin tredje kontrakt med Brann i sommer etter flere år som proffspiller i Skottland og England. Ved siden av sin fotballkarriere har han tatt en Master of Management i Påvirkningsledelse, HRM og Consulting ved Handelshøyskolen BI Bergen.

Masteroppgaven er basert på en kvalitativ undersøkelse, der Kalvenes intervjuet syv personer i Brann sin administrasjon.

Kunnskapsfrokost ved BI Bergen

Du kan også se alle nyheter her.