Årets studentbedrift kåret

25. november 2010

BI-studenter vant første og andre plass i kåringen av Oslos beste studentbedrift 2010.

Mandag 15. november 2010 ble Oslos beste Studentbedrifter kåret. I følge Ungt Entrepenørskap er det denne høsten registert rekordmange studentbedrifter i Oslo, men første og andre plass gikk til studentbedrifter ved Handelshøyskolen BI.

Rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen gratulerer vinnerne. - Det er flott å se at studentene setter faglig kunnskap ut i live, sier Colbjørnsen.

Gro Helene Sørhus Andersen vant beste studentbedrift i Oslo.Foto: Ungt Entrepenørskap.

Sunne knekkebrød

1. plass i konkurransen beste Studentbedrift i Oslo 2010 ble Sørhus Andersen SB fra Handelshøyskolen BI som produserer sunne og gode knekkebrød og kjeks. Bedriften består av Gro Helene Sørhus Andersen og Helge Steingrim.

I begrunnelsen står det at vinneren av konkurransen Beste Studentbedrift i Oslo 2010 hadde den absolutt beste forretningsplanen og viser profesjonalitet i alle ledd. Forretningsideen er absolutt gjennomførbar. Bedriften har et produktspekter med potensial for vekst juryen vurderer at markedet er villig til å betale for. Bedriften har også tenkt gjennom hva de ønsker å gjøre når de når lønnsomhet. Kostprogram

Riktig kosthold

2. plassen gikk til Lett og Mett SB fra Handelshøyskolen BI. De tilbyr et smakfullt kostholdsprogram for vektreduksjon bestående av en abonnementsordning på ferdiglagde måltider som leveres hjem.
Juryen mente bedriften representerer et alternativt produkt i et attraktivt marked. Bedriften har en troverdig plan rundt markedsorientering i urbane strøk. Bedriften har etter juryens mening det sterkest sammensatte teamet når det gjelder kompetanse og tilknyttede nettverk.

Nettverk viktig

Arrangørene Ungt Entrepenørskap valgte i år å fokusere på nettverksbygging. Dette er et viktig læringselement ved programmet Studentbedrift og på fylkesmessen ble det både tradisjonelle konkurranser og dialog mellom studentbedriftene og veiledere fra næringslivet.

Arrangementet startet med 3 minutters presentasjoner fra alle bedriftene. Her var det Babbfit SB fra Handelshøyskolen BI som stakk av med seieren. De har utviklet en kebabholder til pitakebab.

14 bedrifter deltok på arrangementet, og 9 av dem stilte i konkurransen beste Studentbedrift.

 Konkurransen arrangeres av Ungt Entreprenørskap, og i juryen satt representanter fra Nordea, Hafslund, NHO Oslo & Akershus og Ungt Entreprenørskap Oslo.

Du kan også se alle nyheter her.