Nobelprisvinner i økonomi gjestet BI

17. desember 2010

Rektor Tom Colbjørnsen hadde torsdag 16. desember gleden av å ønske årets nobelprisvinner i økonomi, Peter A. Diamond, velkommen til Handelshøyskolen BI.

En lydhør forsamling hadde benket seg for å høre på Diamonds timeslange foredrag "Perspectives on search theory".

Colbjørnsen utrykte både glede og stolthet over at en nobelprisvinner i økonomi for andre året valgte å ta turen til Handelshøyskolen BI. Spesielt hyggelig var det at professor ved institutt for samfunnsøkonomi, Espen Moen, ble trukket frem i komiteens vitenskapelig begrunnelse for utdelingen.

Nobelprisen i økonomi gikk i år til professorene Peter A. Diamond (Massachusetts Institute of Technology), Dale T. Mortenson (Northwestern University) og Christopher A. Pissarides (London School of Economics). De får prisen for å ha utviklet nye teorier om hvordan arbeidsmarkedet fungerer og hvorfor så mange går arbeidsledige selv når det finnes ledige jobber.

Les mer om Diamond her

Du kan også se alle nyheter her.