Etterutdanning lønner seg

18. januar 2011

Studerer du ved siden av jobben, er sjansene gode for at du får et påfyll i lønningsposen. Nesten sju av ti BI-deltidsstudentene anslår at de har fått mer enn 41 000 kroner i lønnsøkning som følge av utdanningen.

Rektor Tom Colbjørnsen.Dette er et tegn på at kompetanse alltid er etterspurt, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen til Dagbladet mandag 17.januar.

- Videreutdanning handler likevel ikke bare om radikale karriere- og lønnssprang. Ved å gi ansatte muligheten til videreutvikling får bedriftene både mer kompetente og mer fornøyde ansatte, sier han.

Dagbladet har mandag 17. januar et bilag om utdanning. Der kommer det frem at halvparten av deltidsstudentene har en stilling på et høyere nivå enn de hadde før de startet studiene. 60 prosent har en høyere årsinntekt, viser tall fra BI. Seks av ti mener det er stor sannsynlighet for at etterutdanninga vil øke sjansene for at de får ny jobb hos ny arbeidsgiver, mens åtte av ti mener studiene vil bidra til bedre trivsel på jobb.

Mange tar kurs og etterutdanning

Stadig flere bedrifter setter ansatte på skolebenken. I fjor deltok halvparten av yrkesaktive på kurs og etterutdanninger, skriver Dagbladet.

Samtidig synes hver tredje ansatt de deltar for lite i utdanning og opplæring, viser tall fra forskningsstiftelsen Fafo. Og det er særlig arbeidstakere med høyere utdanning som etterspør mer kunnskap.

Antall arbeidstakere som deltar på deltidsprogrammet Master of Management ved handelshøyskolen BI økte i fjor med 11 prosent.

Du kan også se alle nyheter her.