Londontur 17.-21.februar

25. februar 2011

Det startet en tidlig morgen klokken 06.50, da totalt 87 studenter fra 2.klasse økonomi satt på flyet klar for avreise til London. Planen var klar, dette skulle bli en lærerik og sosial tur.

Vi ankom London, Gatwick ca kl 08.00 engelsk tid, og ble stuet pent inn i to busser. En av bussene kjørte direkte til bedriftsbesøk hos Barclays Bank. Hos Barclays møtte vi to norske ansatte og en person fra HR som gav en kort innføring i hva de drev med. De la vekt på at næringslivet i London er mye tøffere enn i Norge, men det de får av økt kunnskap og internasjonal erfaring er nyttig å ha med seg. Jeg tror nok at etter dette besøket vil en del av studentene prøve seg på et Internship hos Barclays.

Dagen etter var det et besøk hos Bloomberg og Cass Business School som stod på menyen.

Ved Bloomberg ble vi guidet rundt av ansatt Yew-Shuen Chen. Han kunne fortelle mye om planen rundt den veldig spesielle utformingen bedriften hadde. Bloomberg har kun åpne kontorlandskap og er preget av kunst og farger for å stimulere til de riktige kreative prosessene hos de ansatte. Videre fikk vi mye informasjon om hvordan informasjonssystemet til Bloomberg fungerer, og hvor viktig det er for deres kunder.

Hos Cass Business School ble vi møtt av Pr. Sotiris K. Staikouras, som holdt en forelesning slik at vi virkelig skulle oppleve hvordan det ville vært å gå på Cass. Forelesningen handlet om finanskriser og om de utrolig mange likhetene som finnes mellom de forskjellige krisene som har vært oppigjennom tidene. Etter forelesningen var det mingling i foajeen med litt kaker og kaffe. Vi fikk også se litt nærmere på de mulighetene som lå i en skolegang hos Cass.

Videre på turen var det mye sosialt samvær, og de fleste av oss møttes til en god engelsk pint på kveldene.

Hele turen oppsummert i ett ord:

Vellykket!

Økonomistudenter fra BI Bergen i London

Skribent:  2.års student Simen Vikdal

Du kan også se alle nyheter her.