Mer internasjonalt studiemiljø

24. februar 2011

Stadig flere internasjonale studenter velger å studere ved Handelshøyskolen BI. I januar 2011 begynte 177 internasjonale innvekslingsstudenter ved BI, dette er en økning på 12 prosent i forhold til januar i fjor.

- Handelshøyskolen BI har som mål å kombinere faglig tyngde og relevans på en måte som gjør at vi hevder oss blant de beste handelshøyskolene i Europa. Økningen i antall internasjonale studenter viser at vi er på rett vei, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen.

Flest fra Frankrike

Studentene representerer hele 38 nasjonaliteter. 51 av studentene kommer fra Frankrike, 21 studenter kommer fra Tyskland og 12 fra Spania. USA og Kina har ni studenter hver på innveksling til Handelshøyskolen BI. 

38 av studentene som startet i januar 2011 var studenter som valgte å forlenge oppholdet med et semester. Blant dem to australiere og flere spanjoler.

Fra 2010 til 2011 ser man størst økning av innvekslingsstudenter fra USA (fra 3 til 9), Spania (fra 6 til 12), Tyskland (fra 16 til 21) og Frankrike (fra 38 til 51 studenter)

Internasjonalt miljø

- Internasjonalisering starter hjemme. Vi ønsker å levere internasjonale studenter til norsk næringsliv, og for å få til det er vi nødt til å ha et internasjonalt miljø på BI. Det får vi kun til dersom vi får utenlandske studenter hit, avslutter Colbjørnsen.

I tilegg til innvekslingsstudentene tar også 247 internasjonale studenter hele Bachelor- eller Mastergraden ved Handelshøyskolen BI.

Du kan også se alle nyheter her.