It's all about you?

18. mars 2011

Flere toppledere besøkte Næringslivsdagene 2011 ved Handelshøyskolen BI. Tema var ”It’s all about you!” og NLD ønsket å sette fokus på hvordan studentene kan oppnå sine drømmer og ambisjoner.

UTenriksminister Jonas Gahr Støre.Utenriksminister Jonas Gahr Støre holdt foredrag for studentene på åpningsdagen og selv om tema for Næringslivsdagene var ”It’s all about you”, mente Støre det også var viktig at studentene tenkte på fellesskapet.

-It’ all about us, sa Støre til en fullsatt sal. Med tanke på det som skjer i Barhain og Japan, så er det også viktig at dere tenker på fellesskapet.

Glasurgenerasjonen

Høyreleder Erna Solberg var også opptatt av studentenes bidrag til samfunnet. Hun snudde like godt om på tittelen til ”It’s not all about you”.  Med refleksjoner til debatten rundt "glasurgenerasjonen" ville hun fremheve at dagens studenter må bidra med noe til samfunnet.

– Det er viktig å klare å skape en balanse mellom samfunnsinteresse og egeninteresse, sa Solberg. For å lykkes i næringslivet må man ha et større perspektiv enn seg selv.

Men hun fremhevet at det også er viktig med klare mål.

- Ikke galt med personlige ambisjoner. Jeg har selv en personlig ambisjon om å bli statsminister. Men det er ikke bare for min egen del, men fordi jeg ønsker å oppnå og gjøre noe.

Brynestad ga råd

Investor Atle Brynestad delte også sine erfaringer under Næringslivsdagene på BI. Han ga også råd om hvem man bør passe seg for.

Deler av ledelsen i NLD 2011.- Det er du som har ansvaret for livet ditt. Du kan ikke skylde på andre. Du må stole på ryggmargs-refleksen din, sa han til studentene på BI. Hver gang jeg har sviktet intuisjonen, har det gått feil.

Andre gjester under Næringslivsdagene var blant andre investor Christian Ringnes, VM-sjef Åsne Havnelid og coach Øyvind Hammer.

Du kan også se alle nyheter her.