Oscar-vinner gjestet BI

2. mai 2011

Oscar-vinner Gareth Unwin, produsent av Kongens tale, holdt torsdag 28. april foredrag for studentene på Ledelse av film, TV og sceneproduksjon og Kultur og ledelse.

Han gjennomgikk prosjektet fra start til slutt og fortalte studentene om hvordan han først plukket opp prosjektet fra bunnen av en liste teaterstykker og til slutt kunne konstantere at filmen i tillegg til å vinne en rekke prestisjefylte priser (inkludert fire Oscars) også har den beste inntjeningen av alle uavhengige britiske filmer noensinne.

Produsent Gareth UnwinUnwin poengterte betydningen av valg av en historie med bredt nedslagsfelt som berører mange, grundig og godt arbeid med manus, samt sammensetningen av et stjerneteam for prosjektet. På grunn av kvaliteten på materialet var det mulig å trekke til seg store stjerner til tross for et forholdsvis beskjedent produksjonsbudsjett. Studentene stilte mange spørsmål omkring produksjonsøkonomi og inntjening og Gareth ga dem et detaljert innblikk i filmens finansiering og inntjening.

Kontaktperson: fagansvarlig for Ledelse av film, tv og sceneproduksjon Terje Gaustad, tlf 46410454  

Du kan også se alle nyheter her.