En tid for samhold

1. august 2011

Sommeren 2011 vil prege alle i lang tid framover. Tragedien som rammet så mange har skapt mye følelser hos mange.

- BI er en utdanningsinstitusjon med over 20.000 studenter. Mange av våre studenter og ansatte er berørt av tragedien 22. juli, sier rektor ved Handelshøyskolen BI Tom Colbjørnsen. Vi skal ta vare på hverandre i en slik tid, og BI vil legge til rette for at de som trenger noen å snakke med har det. Og litt etter litt skal vi begynne å se fremover.

Fortsatt sorg

Studentprest Nils J. Riedl sier at mange fremdeles er i sorg over hendelsene.

-Mange har behov for noen å snakke med. Bearbeiding av slike hendelser kan ta tid, sier Riedl. For andre har dette vært en vekker som skaper engasjement. Blomsterhavet i Oslo sentrum vitner om et stort engasjement.

-Sorgen må vi bære, men framtiden er det vi som former med våre valg. Det har vært stort fokus på kjærlighet, håp, solidaritet og et samfunn preget av rom for ytringsfrihet og samhold i den tiden som har gått siden 22. juli. Det er med dette vi kan møte de utfordringene som nå er her. Men det er en tid for alt: En tid for sorg og en for glede. En tid for å trøste og en for å jobbe videre med de utfordringene vi har.

BI Studentvelferd har den siste tiden fokusert på ordene ”aktivitet, dialog og mangfold”. 

De som ønsker noen å snakke med, ta kontakt:

Studentprest Nils J. Riedl på telefon 46410285.

Vibeke Aarflot ved Studentpartner på telefon 46410101.

Du kan også se alle nyheter her.