BI styrker seg på internasjonal kåring

19. oktober 2011

Handelshøyskolen BI styrker sin posisjon kraftig på Eduniversals kåring av verdens 1000 beste handelshøyskoler.

Rektorer og dekaner fra hele verden har anbefalt de best kjente handelshøyskolene i verden. BI gjør et byks oppover listen og er nå rangert som nr 27 i verden og nr 15 i Europa.
I 2010 var BI nr 47 i verden og nr 25 i Europa. Årets resultat plasserer BI blant skolene som får 5 palmer av 5 mulige.

- Toppkarakteren er gledelig. Jeg er stolt over at BI regnes som den 15. hyppigst anbefalte handelshøyskolen i Europa. Dette viser at BI har høy synlighet internasjonalt, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen.

Colbjørnsen mener kåringen er interessant fordi Eduniversal måler ekspertenes kjennskap til skolene. - Kåringen er relevant fordi den er foretatt blant rektorer og dekaner ved tusen utvalgte handelshøyskoler, avslutter Colbjørnsen.

I Norden er det Copenhagen Business School og Stockholm School of Economics som sammen med BI rangeres blant de 15 mest anbefalte.

Eduniversal

Eduniversal, som er en del av den franske konsulentforma SMBG (det ledende franske selskapet i studentveiledning og HR), står bak den verdensomspennende kartleggingen hvor tusen rektorer eller dekaner verden over blir bedt om å anbefale høyere utdanningsinstitusjoner fra forskjellige land. Anbefalingene er med på å danne grunnlaget for kåringen av verdens 1000 beste businesskoler. Foruten anbefalingene har de også fått en internasjonal vitenskapelig komité til å vurdere hvor stor internasjonal betydning den enkelte handelshøyskole har:

- Universalitet
- Internasjonal anerkjennelse
- Kvalitet

Du kan også se alle nyheter her.