Velger utradisjonelt

7. oktober 2011

Utveksling til land som Australia, USA og Storbritannia har økt kraftig de siste årene. Men BI-student Martin Grønberg Myrold har gjort et utradisjonelt valg og tatt utveksling i Tyskland.

Dagens Næringsliv har 7. oktober fokus på at stadig færre norske studenter velger utveksling til Tyskland. Utvekslingen har falt 80 prosent på 16 år. Samtidig velger stadig flere å studere utenlands, og de fleste velger land som Australia, USA og Storbritannia.

Martin Grønberg Myrold sammen med Kronprinsesse Metter Marit og Prorektor Dag Morten Dalen under åpningen av Karrieredagen 2010.Men BI-student Martin Grønberg Myrold har i høst valgt å ta utveksling i Mannheim i Tyskland, som en av få norske studenter.

-Sannsynligheten er stor for at hvis man jobber med store internasjonale selskaper, vil man komme i kontakt med tyrske samarbeidspartnere. Det er kot vei i nettverket til at kontakter eller samarbeidsbedrifter er tyske. Da vil det være en fordel å snakke tysk, sier Myrold til Dagens Næringsliv.

Myrold tar bachelor i internasjonal markedsføring ved Handelshøyskolen BI og var leder for Karrieredagene ved Handelshøyskolen BI i 2010.

Han sier til avisen at språk er viktig. - Jeg tror jeg stiller sterkere ved å kunne tysk, sier han.

Du kan også se alle nyheter her.