Fremtidens byggeklosser

2. januar 2012

Behovet for kandidater med økonomisk og administrativ utdanning vil øke kraftig frem til 2030 i følge SSB.

Den største veksten i etterspørsel er kandidater med bachelor i økonomi og administrasjon i følge SSB. Fremtiden vil etterspørre flere økonomer enn lærere, skriver Dagens Næringsliv 30. desember.

– De har en bred utdannelse, og benyttes både i industrien,privat tjenesteyting og offentlig sektor. Historisk har næringene sysselsatt stadig flere personer med økonomisk kompetanse. Den utviklingen regner vi med fortsetter, sier forsker Marit L. Gjelsvik i SSB til Dagens Næringsliv.

Lise-Lotte Sande Koivunen (26) studerer økonomi og forretningsjus ved Handelshøyskolen BI.

– Jeg begynte sent i utdannelse fordi jeg ikke helt visste hva jeg skulle gjøre. Jeg jobbet i restaurantbransjen, der jeg blant annet var personalansvarlig. Det var veldig gøy. Jeg tar en bachelor nå,og kommer til å søke jobb etterpå og se om det går, men er forberedt på å ta en master i ledelses og organisasjonspsykologi, sier hun til avisen.

– Hvordan er det å få jobb?
– Mange av de store bedriftene driver ansettelsesprosesser nå, og vil forhåpentlig fortsette med det. Jeg merker også her på skolen at bedriftene er på hugget og jobber hardt med å selge seg til studentene.

– Hva gjør du i 2030?
– Forhåpentlig jobber jeg i en bedrift hvor jeg får brukt hodet mitt og kompetansen min. Det hadde vært gøy å være HR-ansvarlig eller jobbe med blant annet rekruttering i et stort selskap som for eksempel Hydro, McKinsey eller Deloitte.

Du kan også se alle nyheter her.