Professor Ogawa gjestet BI

25. januar 2012

Professor Ogawa fra Hitotsubashi University i Japan holdt denne uken en gjesteforelesning for studenter ved Handelshøyskolen BI.

Professor Ogawa er spesialist på det internasjonale valutasystemets stabilitet og finansmarkedene i Øst-Asia. Han gav en innføring i økonomisk integrasjon i Europa kontra Asia, tok utgangspunkt i finanskrisen og viste hvordan krisen i Europa og USA blir vurdert i et asiatisk perspektiv.

Arne Jon Isachsen og professor Ogawa

Felles valuta

Den økonomiske integrasjonen i Europa har resultert i eurosamarbeid mellom 17 land. I Asia har den økonomiske integrasjonen mellom land kommet langt kortere. Professor Ogawa er med i et forskningsnettverk som arbeider med å skape en øst-asiatisk valutaenhet, på linje med hva Europa gjorde på slutten av 1970-tallet.

Besøket ble arrangert i et samarbeid mellom Handelshøyskolen BI og Japans ambassade i Norge.

Du kan også se alle nyheter her.