Flere vil til Brasil

14. mars 2012

Brasil var tema da Handelshøyskolen BI i Stavanger og Næringsforeningen inviterte til temadag tirsdag 13. mars. Både næringsliv, studenter og faglige diskuterte muligheter og utfordringer i oljenasjonen Brasil.

Flere av studentene fikk i løpet av dagen øynene opp for mulighetene som ligger i den nye oljelandet Brasil.

– Jeg håper å kunne ta fatt på første år av masterstudiet i Brasil i løpet av neste år, sier Inger Hanne Vikshåland til Rogaland Avis. Hun er nå tredje års student ved BI.

– Kulturforståelse og kulturforskjeller har alltid interessert meg, sier Viola Wenaas Myrann fra Molde og andreårs student ved BI. De erfaringene, som ble beskrevet for oss i dag trigger meg bare enda mer til å prøve utfordringene i Brasils næringsliv. Erfaringene fra Brasil viser nettopp at det er behov for folk med vår type utdanning innen internasjonal markedsføring, kulturforståelse og strategisk ledelse, sier Myrann til Rogaland Avis.

 Studentene Tore-André Nygård og Arne Samuelsen ser også for seg at de kan bo og jobbe i Brasil.

– Det er veldig bra med slike temadager. For oss er jo dette undervisning, og her får vi masse input på hva som skjer i bransjen, sier BI-student Arne Samuelsen til Stavanger Aftenblad. Sammen med Tore-André Nygård studerer han markedsføring med fordypning i salgsledelse på tredje året.

Faksimile fra Stavanger Aftenblad 14. mars.

Du kan også se alle nyheter her.