Sunt med konkurranse i hverdagen

20. mars 2012

Flere BI-studenter gikk Birkebeinerrennet i helgen. Men for noen er det 54 kilometer lange rennet mer enn bare ski.

Michael Eriksson (21) går 1. året PR og kommunikasjonsledelse. Han gikk Birken for tredje gang med tiden 4:04.

Michael Eriksson.Hvordan gikk løpet?

 – Jeg har gått raskere før. Nå trener jeg meg opp igjen etter en kreftkur jeg gikk igjennom i 2011, forteller Michael. Ellers var det raskt føre og delvis overskyet. Jeg beholdt seedingen fra tidligere så jeg startet heldigvis langt fremme.

 Hvorfor går du Birken?

– Er du fra Lillehammer som meg, så må man gå Birken. Jeg trener derfor så mye jeg har overskudd til, gjerne før skolen starter om morgenen. Slik får jeg energi til en lang dag med forelesninger. Det er også for å konkurrere. Vi er tre venner fra BI som går.

Hva synes du om oppmerksomheten løpet får?

– Jeg ser jo kjøret til bedriftene. Når man leser DN Aktiv, og ser hvor tungt det satses på profilering, forstår man hvordan den kommersielle siden av rennet har tatt av siste årene. Samtidig synes jeg det er for få jenter i sporet. De må ut av treningsstudioene og inn i skogen.

 

En av jentene som gikk Birken, er Hanne Hochlin fra Oslo (26). Hun studerer master i innovasjon og entreprenørskap på BI. Hanne gikk Birken for første gang på 5:34.

Hanne Hochlin.Hvordan gikk løpet?

– Jeg gikk på en smell kan du si. Forholdene var elendige. Med startnummer 17618, så går man i ødelagte spor. Det er seedingen som er nøkkelen, så nå har jeg lært det.

Hvorfor går du Birken?

– Jeg har alltid hatt lyst også er det et fint treningsmål. Nå har jeg satt en tid jeg skal slå til neste år. Nå blir det rulleski og trening 1-2 ganger i uken.

Hva synes du om oppmerksomheten løpet får?

– Det er en bra ting at firmaer kjemper internt, teambuilding jeg ønsker fra en fremtidig arbeidsgiver. Jeg mener det er sunt med konkurranse. BI mot NHH i Birken skulle jeg gjerne sett.

Du kan også se alle nyheter her.