BI-student samlet inn ti millioner

15. juni 2012

BI-studenten Jonas Borchgrevik har gjennom sitt nettsamfunn mygoodact.com samlet inn ti millioner svenske kroner til fredsprisvinner Aung San Suu Kyis World Freedom Fund.

– Jeg har veldig tro på dette. For meg er det en enorm mulighet til å bidra til å gjøre noe i Burma, sier Borchgrevink til Dagbladet.

Les saken her.

Med seg på laget har han tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik.  De to kom i kontakt da Borchgrevink i fjor høst gikk til Partnership for Change med sin forretningsmodell. Formål med nettsamfunnet er å løse sosiale problemer og er en ny måte å tenke utvikling og bistand på.  Jeg tenkte umiddelbart at dette gjør vi, sier Bondevik og i mai tok han med seg ideen til Burma der Aung San Suu Kyi sa ja til prosjektet.

Den 21 år gamle BI-studenten har siden barndommen hatt ”the lady” som helt, derfor var ikke valget av frihetshelten fra Burma tilfeldig. Første bidrag på ti millioner svenske kroner kom torsdag 14. juni fra Svenska Postkodlotteriet, men det vi ser nå er bare en begynnelse, sier Borchgrevink til avisen.

Du kan også se alle nyheter her.