BI-studenter i verdenstoppen

1. juni 2012

Fire BI-studenter kom helt til semifinalen i verdens største casekonkurrsene i Hong Kong. Dette er det beste norske resultatet noensinne.

Studentene under konkurransen.BI-studenene Alexander S. Myers (22) fra Lillestrøm, Håkon Hafskjær (22) fra Fetsund, Tom Erik Kristiansen (22) fra Nittedal og Kenneth Østnes (22) fra Lillestrøm kom helt til semifinalen i verdens største casekonkurranse, arrangert av selskapet KPMG.

Årets arrangement var det største i konkurransens historie. 6.000 studenter fra over 300 universiteter i 24 land konkurrerte mot hverandre med å utvikle løsninger på realistiske scenarier fra næringslivet.

- Konkurransen går ut på at man får utlevert 15 til 20 sider med informasjon om en bedrift, der diverse informasjon, utfordringer og muligheter er listet opp. Vår oppgave blir så å gi en anbefaling til for eksempel hvordan Volvo skal vokse i Kina. Vi hadde da tre timer på å løse oppgavene og lage en power pointpresentasjon, forklarer Alexander til Romerikes Blad.

Studentene endte på sjetteplass totalt.

- Vi følte at vi hadde noe i finalen å gjøre, derfor var det litt bittert å ikke være blant de fire lagene som kom dit. Det var faktisk utrolig bittert der og da. Nå etterpå er vi dog veldig fornøyd, sier Alexander til avisen.

Laget fra universitet i Hong Kong vant konkurransen.

Du kan også se alle nyheter her.