Videreutdanning betaler seg

15. juni 2012

Valeria Araya gikk opp 350 000 i lønn og fikk en ny lederstilling i Sveits etter at hun hadde tatt videreutdanning ved BI.

– Jeg forsaket mange kvelder, helger og ferier. Det ble ikke mye sosialt de tre årene. Men det var verdt det, sier Araya til Aftenposten. Hun gikk fra en stilling som produktsjef ved Kraft Foods Norgeskontor til en prosjektlederstilling ved selskapets hovedavdeling i Zürich.

Valeria Araya ( i midten) sammen med Jannicke H. Monsen (t.v.) og Marit R. Moldjord ble kåret til beste student under gradueringen. Den disiplinerte studenten på BIs deltidsprogram Master of Management ble kåret til beste student med A i alle fag. En måned etter eksamen ble hun tilbudt lederstillingen i Sveits.

– Det passet godt privat, og var et spennende karrieresteg. Levekostnadene er høyere i Sveits enn i Norge, men det økte lønnsnivået gir muligheter for god levestandard og reiser rundt i Europa. Her er jeg bare en kort togtur unna München, Milano og Paris, sier Araya til Aftenposten.

– Den typiske etterutdanningsstudent er en høyt utdannet kvinne i underkant av 40 år og jobber i privat sektor. Motivasjonen er å styrke karrieremulighetene og øke jobbkompetansen. Sju av ti forteller at etterutdanningen økte jobbtilfredshet, og nesten halvparten har fått en stilling på høyere nivå, forteller kommunikasjonsdirektør ved BI, Janne Log.

Nær to av tre studenter som tok etterutdanning ved BI ,sier de har fått lønnsøkning etter endt utdanning. Økt jobbtilfredshet og karrieregevinst er andre fordeler ved etterutdanning viser Arbeidsmarkedsundersøkelsen ved BI.

Les hele saken på Aftenpostens nettutgave: Etterutdanning gir lønnshopp

Du kan også se alle nyheter her.