Vil ha de beste studentene

31. august 2012

Handelshøyskolen BI vil ha flere toppkvalifiserte studenter og gir i høst de beste master- og doktorgradsstudenter egne stipender.

Stipendet Presidential Scholarships gis til ti norske, samt ti utenlandske toppkvalifiserte studenter på master og doktorgradsnivå. Disse har A i alle fag eller har på andre måter utmerket seg.

– Kampen om de beste hodene spisser seg til og vi gir nå stipender til de mest motiverte studentene, sier rektor ved BI, Tom Colbjørnsen.

Elisabet Paulsen (22) og Olav Akrawi (23) er to av de 20 studentene ved BI i Oslo som har mottatt skolens nyopprettede stipend.

«Presidential scholarship» dekker semesteravgiften for begge årene de går masterprogrammet ved BI, i alt rundt 150.000 kroner per hode.

- Jeg har en relevant jobb ved siden av studiene her hjemme. Det er vanskeligere å skaffe seg det i et annet land, sier Olav Akrawi til Dagens Næringsliv.

Da han skulle søke seg til et masterprogram sto det mellom Copenhagen business school og å fortsette studieløpet ved BI i Oslo. Det ble Norge og Nydalen.

I forrige uke begynte han på masterprogrammet i finans, sammen med blant andre Elisabet Paulsen.

– Jeg var også innom tanken på å ta masteren et annet sted, i et annet land. Men det er vanskeligere å bygge relasjoner til norske bedrifter når man selv sitter i utlandet. Med base i Oslo, og tett kontakt med næringslivet gjennom skolen, tror jeg sjansen er større for å finne den rette jobben, og å finne den raskt, etter studiene, sier Elisabet Paulsen til DN 31. august 2012.

Les hele saken her.

Du kan også se alle nyheter her.