Flest toppledere utdannet ved BI

20. november 2012

En ny undersøkelse viser at hver fjerde toppleder har tatt hele eller deler av sin utdanning ved Handelshøyskolen BI.

- Det å ikke ha utdanning blir mer og mer utfordrende, sier BI-rektor Tom Colbjørnsen til dn.no 20. november.

Han kommer med følgende råd til vondrene toppleder-spirer; - Skaff en solid utdanning, hold deg faglig ajour gjennom livsløpet. Kompetanse går ut på dato, man er ikke ferdig utlært når man går fra skolen første gang. Man trenger praksis og læring gjennom erfaring, sier han til avisen.

En undersøkelse blant topplederne i Norges 500 største bedrifter viser at over seks av ti har utdanningsbakgrunn innen økonomi og ledelse. Mer enn hver fjerde toppleder har en grad fra BI. På plassene bak kommer NHH med 20,2 prosent og NTNU med 18,8 prosent. Universitetet i Oslo er på fjerdeplass med 9 prosent. 

- Det å ikke ha utdannelse blir mer og mer utfordrene. For de som har gjort karriere uten utdanning, så er det veldig mange som ikke lykkes, legger Colbjørnsen til.

Samtidig påpeker han at statistikken reflekterer at lederrollen blir stadig mer foresjonlisert og at den fortsatt domineres av økonomer og ingeniører.

I undersøkelsen kommer det frem at færre toppledere har tatt hele eller deler av sin utdanning utenlands. Colbjørnsen forteller til dn.no at dette er i tråd med annen forskning som viser til utenlandsutdanning var mer utbredt blant våre tidligere toppledere, da utdanningstilbudet også var mindre i Norge.

Du kan også se alle nyheter her.