Økonomi gir rask karriere

14. desember 2012

Halvparten av siviløkonomene får en lederposisjon etter fem år i arbeidslivet. Det viser en ny undersøkselse fra Econa.

tidligere studentEtter endt masterutdannelse i økonomi ved Handelshøyskolen BI og fem år i Posten og Bring, ble Håkon Skjellevik-Heger (30) i 2011 ansatt som logistikksjef i nettbutikken Flust.no. Det skriver Dagens Næringsliv 14. desember.

-Ledelse er ikke et eget fag i graden, men studiet er lagt opp slik at du tvinges til å ta ansvar og selvstendige valg. Man formes gjennom studiet, enten man vil eller ikke, sier Skjellevik-Heger til avisen.

-Logistikksjefen sier målet er å utvikle seg selv og andre. Noen av lederevnene er nok en iboende egenskap, noe er lært fra studiene. Men jeg har lært aller mest av å stå i det. Undersøkelsen viser at en av fire masterutdannede økonomer etter to år i arbeidslivet har fått lederansvar på mellomledernivå. Etter bare fem år er halvparten av siviløkonomene i lederposisjoner.

Du kan også se alle nyheter her.