BI blant årets mest leste artikler

9. januar 2013

Fredag 28. desember publiserte Dagens Næringsliv de10 mest populære artiklene på dn.no i 2012. Handelshøyskolen BI har tre saker inne på listen du ikke bør gå glipp av.

BI studentFersking med millionlønn

Tirsdag 28. august skrev Dagens Næringsliv om eiendomsmeglerfullmektig Stine Larsen (26) som etter det treårige meglerstudiet ved Handelshøyskolen BI, ved utgangen av juni var Privatmeglerens tredje mestselgende megler med en forventet inntekt på rundt 1,8 millioner kroner

-Jeg kjenner ikke til noen meglere som har levert så gode resultater på så kort tid. Stine ble håndplukket på studiene og ble knyttet til et eget program i henhold til Privatmeglerens satsning på nye talenter, sier daglig leder Tom Jørgensen i privatmegleren Vikebø & Jørgensen i Bergen til avisen.

Tall viser at norske eiendomsmeglere har hatt en lønnsvekst fra 10,8 til 14,1 prosent de siste to årene.

Høyest startlønn i privatsektor

Søndag 18. november skrev Dagens Næringsliv om den nyutdannede revisoren fra Handelshøyskolen BI Kjell Inge Torkildsen (26), som var sikret jobb i KPMG et halvt år før endt utdanning. I likhet med 85 prosent av de ferske masterutdannede økonomer valgte han å takke ja til jobbtilbudet fra en privat arbeidsgiver.BI student

–Jeg ekskluderte ikke offentlige arbeidsgivere bevisst. Samtidig måtte jeg ikke gå så bredt ut i jobbsøkingen, fordi KPMG viste interesse tidlig. Det handler om hvem man hører mest om i studiesammenheng, hvem man blir eksponert for på karrieredager og lignende, sier Torkildsen.

Statistikk fra en undersøkelse gjennomført av Econa viser at lønnsgapet mellom siviløkonomer offentlig sektor og privatsektor stadig øker. Kun 15 prosent av de nyutdannede som svarte på undersøkelsen valgte å begynne i offentlig sektor, der startlønnen er 18.000 kroner lavere

For mye fokus på det som går bra En av Norges fremste eksperter på offentlig pengebruk BI professor Hilde C Bjørnland viser i Dagens Næringsliv 12. desember til en graf fra årets statsbudsjett, som viser budsjettunderskuddene i prosent av brutto nasjonalprodukt (BNP) for USA samt flere europeiske lan. Grafen viser at de strukturelle, oljekorrigerte budsjettunderskuddene i prosent av BNP for fastlands-Norge den siste femårsperioden har økt fra 3 til 5,3 prosent i den siste femårsperioden.

-Det er bare Norge som kan anslå et budsjettunderskudd for 2013 i størrelsesorden fem-seks prosent av BNP uten at noen hever et øyebryn. Selv om vi har et oljefond så er dette mye, uansett hvordan vi vrir og vender på det. Og andelen vil øke videre dersom vi følger handlingsregelen, sier hun.

Du kan også se alle nyheter her.