Internasjonal student valgte Norge

1. februar 2013

Å lære norsk kombinert med høye ambisjoner viste seg å være en suksessfaktor for den ukrainske BI studenten Liza Nienova (24), som fikk toppjobb i PA Consulting Group i Norge.

Fredag 1. februar skrev Dagens Næringsliv om den internasjonale studenten som valgte å bli igjen i Norge etter endt mastergrad ved Handelshøyskolen BI.

-Jeg tok avgjørelsen etter en uke. Da tenkte jeg:Det føles bra. her vil jeg bli en stund. Og så begynte jeg å lære norsk,sier Nienova til avisen.

internasjonal masterstudent

Faksimile Dagens Næringsliv 1. februar

Den ambisiøse studenten fikk under fjorårts matestergraduering prisen for beste akademiske resultat. Som toppelev ved en videregående skole i Illoinois, finansiert av det amerikanske utenriksdepartementets program Future Leaders Exhange, vant hun i 2005 et personlig møte med daværende senator Barack Obama. Selv om Ameriknerne fikk øynene opp for Liza allerede da hun var 15 år, har hun ingen planer om å flytte fra landet med det første.

-Foreløpig trives jeg godt og vil bo i Norge, sier Nienova.

En fersk undersøkelse gjennomført av Damvad, viser at svært få internasjonale studenter blir igjen i Norge. Av over 1000 internasjonale masterstudenter som tok graden i Norge i perioden 2007-2011, svarte 79 prosent at de hadde dratt tilbake til hjemlandet.

Du kan også se alle nyheter her.