BI-studenter best i Europa

22. mars 2013

Studenter fra Handelshøyskolen BI har hentet hjem en solid femteplass i den internasjonale finanskonkurransen Rotman International Trading Competition (RITC) i Canada. Studentene ble best blant de europeiske høyskolene og utkonkurrerte lag fra blant annet Massachusetts Institute of Technology (MIT), University of Chicago og New York University (NYU).

  

Lagbilde

F.v.: Kenneth Østnes, Christian Einvik, Håkon Hatlevik, Håkon Hafskjær og veileder Bruno Gerard. Foto: Privat

Det norske laget bestod av de 23 år gamle masterstudentene, Håkon Hatlevik, Christian Einvik, Håkon Hafskjær og Kenneth Østnes. Til sommeren avslutter de fem års siviløkonomstudier.

– Det var utrolig lærerikt å delta og ikke minst ekstra utfordrende å møte lag fra kjente amerikanske universiteter. At norske studenter hevder seg så bra bør gi BI inspirasjon til å stille lag også neste år, sier Håkon Hafskjær.

Tøff forberedelse ga resultater

RITC-konkurransen samlet i år 48 lag fra universiteter og høyskoler over hele verden. De norske deltakerne kvalifiserte seg til finalen i Toronto etter at de i høst nådde til topps i den europeiske konkurransen i Roma.

Ifølge professor Gerard var det flere grunner til at BI-laget leverte en så utmerket prestasjon. De siste ukene før reisen jobbet studentene mer enn 100 timer til blant annet med å bygge handelsmodeller og teste ut ulike strategier.

– Tilbakemeldingen fra blant annet arrangørene som har lang erfaring fra liknende finanskonkurranser, var at BI-laget gjorde det fremragende godt uten erfaring fra tidligere deltagelse. Det er flott å se at alt arbeid som ble nedlagt på forhånd, har gitt så gode resultater, sier BI-professor Bruno Gerard som har veiledet studentene.

Kort om konkurransen:

Rotman International Trading Competition (RITC) er en årlig begivenhet arrangert av Rotman School of Management ved University of Toronto i hjerte av Canadas finansdistrikt i Toronto. RITC 2013 markerer 10-årsjubileet for verdens største trading konkurranse. Den ble avholdt fra torsdag 21. februar 2013 til lørdag 23. februar. RITC benytter simulerte cases som ligner ulike aspekter ved reelle markeder.

Du kan også se alle nyheter her.