Flere velger offentlig sektor

17. april 2013

I fjor valgte 11,4 prosent av BIs nyutdannede siviløkonomer en jobb i offentlig sektor. Det kan vi lese i Finansavisen 17.april.

Faksimile Finansavisen 17. april

Faksimile Finansavisen 17. april

Tallene som er hentet fra BIs arbeidsmarkedsundersøkelse viser en tydelig oppgang fra foregående år.

– Faglig sett er det meget lærerikt å jobbe i offentlig sektor, og siviløkonomer har utvilsomt mye å bidra med, sier rektor Tom Colbjørnsen.

Jobber gjerne i offentlig sektor

En av dem som gjerne jobber i offentlig sektor er Silje Kristine Røgeberg. Ved siden av siviløkonomstudiet har hun deltidsjobb i Norges Bank.

– For meg spiller det liten rolle om det er offentlig eller privat sektor. Det viktigste er å få en spennende jobb der jeg kan få erfaring. Lønn er viktig, men ikke en førsteprioritet, sier hun.

Interessante arbeidsoppgaver viktigst

Undersøkelsen viser også at interessante arbeidsoppgaver er det studentene rangerer som den viktigste faktoren når de skal velge jobb. Leder for BI Karriereservice Adriana Jansen, forteller i samme artikkel at man bevisst prøver å få inn representanter fra offentlig sektor på skolens arrangementer.

– Karriereservice forsøker bevisst å få inn representanter fra offentlig sektor på våre arrangementer, men om det har ført til at flere begynner i offentlig sektor er vanskelig å si. Men det kan være at studentene er blitt mer bevisste på de ulike mulighetene i arbeidsmarkedet, enten det er i offentlig eller privat sektor, avslutter Jansen.  

Du kan også se alle nyheter her.