Kapret konsernsjefjobb

8. april 2013

Siviløkonomstudent ved BI, Assad Abbas (22) sikret forrige fredag jobben som konsernsjef i Adecco – om enn bare for sommeren. I august skal han lede Norges største bemanningsbyrå med 500 ansatte og 7000 utleide medarbeidere.

– Utrolig gøy! Det er nesten uvirkelig, sier Assad Abbas.

Siden 1. februar har 1700 studenter kjempet om å få være konsernsjef Anders Øwre-Johnsens vikar i august. 

BI-studentF.v.: BI-student Assad Abbas kapret toppjobb. Her med konsernsjef i Adecco Anders Øwre-Johnsen.

Engasjert student

Abbas har vært engasjert i studentforeningen ved BI i Oslo (SBIO), både som markedsansvarlig og linjeleder for siviløkonomstudentene. Han har i tillegg vært aktiv gjennom Børsgruppen Aktie, et interesseutvalg for studenter med interesse for børs og finans. Å kombinere konsernsjefskonkurransen med både fulltidsstudier og verv i studentforeningen har til tider vært litt utfordrende. Likevel tror jeg nettopp det å ha mange jern i ilden gjør at man presterer bedre fordi du da er nødt for å utnytte den tilgjengelige tiden maksimalt.

 

- I påskeuken fikk alle vi som var igjen blant topp ti i oppgave å sette sammen et team som skulle komme med tiltak for å ivareta Adeccos markedsposisjon. Det å ha hatt verv i studentforeningen følte jeg var en stor fordel da det kom til å finne de riktige menneskene til teamet og ikke minst motivere dem. Vervet har gitt meg ledererfaring og et nettverk jeg tror det hadde vært vanskelig å få uten å engasjere seg ved siden av studiene.

 

Ikke vanlig studentlønn

I løpet av én måned som konsernsjef i Adecco vil Abbas også tjene litt mer enn en student vanligvis får betalt for en sommerjobb. – Lønnen på 100 000 kr er selvfølgelig et hyggelig tilskudd til et stramt studentbudsjett, men absolutt ikke det jeg har hatt mest i tankene gjennom konkurransen. Jeg er ekstremt takknemlig for å få lov til å være Øwre-Johnsens vikar i august. Jeg tror det er få 22-åringer som får sjansen til å få s å stort ansvar og utfordrende oppgaver i en så ung alder, sier en ydmyk Abbas. Abbas har også bestemt seg for å donere deler av lønnen til sin lokale taekwondo klubb. – Jeg vil også donere 10 000 kr til Grorud Taekwondo klubb hvor jeg selv har vært aktiv. Klubben har vært viktig for meg på mange områder. Ved hjelp av klubben har jeg lært meg til stadig å sette høyere ambisjoner og jobbe målrettet mot det jeg ønsker å oppnå. Nå når jeg har sjansen vil jeg derfor gi noe tilbake til kubben som har betydd så mye for meg.

– Mange tror at jobben er konkurransen, men selve jobben starter i august, avslutter Abbas.

Du kan også se alle nyheter her.