Rektor ved BI, Tom Colbjørnsen synes utviklingen er interessant og forstår godt hvorfor det har vært en økning i offentlige ansatte på etterutdanningsprogrammene ved skolen.
- Offentlig sektor skal videreutvikle velferdsstaten og håndtere eldrebølgen i en fremtid med knapphet på arbeidskraft og redusert økonomisk handlingsrom. Effektivisering skal kombineres med økte krav til kvalitet. BI har mye å bidra med i håndteringen av slike utfordringer, og virksomheter som videreutdanner sine ansatte ved BI gjør relevante valg. Satsing på kompetanseutvikling blir bare viktigere i årene som kommer, fortsetter rektor Colbjørnsen til Dagsavisen som omtalte undersøkelsen mandag 17. juni.
Behov for kompetanse i offentlig sektor og stadig endringer gjør at mange vender tilbake til skolebenken. Morten Andersen som til daglig jobber i Cyberforsvaret en avdeling i Forsvaret, er en av flere som har bestemt seg for å ta etterutdanning ved BI.
- I staten gjelder det en del formelle krav, som at man må ha papirene i orden for å i det hele tatt kunne kvalifisere seg for en stilling. Det gjør at det er attraktivt med mer utdanning, forteller Andersen.
Etterutdanning gir karriereløft
Betydningen av å øke kompetansen relatert til arbeidet, styrke sine karrieremuligheter og øke sin personlige kompetanse er årsaken til at mange velger å ta etter og – videreutdanning.
-Jeg følte at jeg trengte påfyll, men ikke bare det: Jeg tar også utdanning slik at jeg kan ta på meg større oppgaver etter hvert sier Andersen.