Motiverer ansatte på skolebenken

3. juli 2013

Rundt 1.000 personer tok etterutdanning på masternivå ved BI i fjor høst. 60 prosent fikk studiene betalt av arbeidsgiver. Det skriver Finansavisen.

Faksimile fra Finansavisen 3. juli 2013

Andelen som fikk sine videre studier ved BI finansiert av arbeidsgiver økte med 3,1 prosent fra høsten 2011 til høsten 2012.

- Mye tyder på at bedriftene i enda sterkere grad enn før bruker faglig utvikling som et frynsegode, sier Tom Colbjørnsen, rektor ved Handelshøyskolen BI til Finansavisen.

- En god videreutdanning bidrar til å styrke følelsen av jobbmestring, samtidig som det gir de ansatte en ekstra motivasjonsfaktor.

BIs arbeidsmarkedsundersøkelse viser at to av tre jobber for samme bedrift etter utdanningen, og litt over halvparten har fått en stilling på et høyere nivå etter videreutdanningen.

Større forståelse

To av dem som får studiene betalt er Yngve Bastesen og Ole Petter Skottun Andersen, begge ansatt i National Oilwell Varco.

Bastesen er i ferd med å gjennomføre en MBA ved BI, mens Andersen skal til høsten gå i gang med sitt tredje program i en Master of Management-grad.

- Målet er å få større forståelse for og kunnskap om økonomi og ledelse, og spesielt internasjonal ledelse, sier Bastesen, som fra før er utdannet sivilingeniør.

I National Oilwell Varco har han tittelen «Vice President Asker Operation». National Oilwell Varco er en leverandør av boreutstyr til oljenæringen, og har rundt 60.000 ansatte på verdensbasis, hvorav rundt 4.000 i Norge.

- Når jeg fikk muligheten til videre utdanning synes jeg det var riktig å gripe den. Det gir meg en personlig utvikling, samtidig som det gir firmaet en ansatt med økt tyngde og forståelse, avslutter Bastesen. 

- Jeg jobber som produktansvarlig, og ønsker å få mer kompetanse om andre deler av prosessen enn den tekniske, sier Andersen, som fra før er utdannet maskiningeniør fra Høyskolen i Oslo.

Du kan også se alle nyheter her.