Positiv til økt konkurranse

30. juli 2013

Siviløkonomstudent ved Handelshøyskolen BI Carmen Larissa Cornejo (23), er ikke bekymret for arbeidsmarkedet selv om det har vært en økning i antall søkere til studieretningene for økonomi og administrasjon.

 BI student

-Det er ikke negativt med tøff konkurranse. Det er slik man vil oppleve i arbeidslivet, og det vil alltidvære rift om de kuleste jobbene, sier hun til DN talent. Les saken her

En undersøkelse fra Norsk Institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (Nifu) viser at økonomiutdanningen står for store deler av veksten i antall søkere til høyere utdannelse og er et av studiene som har økt mest i popularitet siden år 2000.

Cornejo mener noe av det viktigst er å posisjonere seg som attraktiv for fremtidige arbeidsgivere.

- Så lenge man sørger for relativt gode karakterer og erfaringer gjennom verv og annet arbeid, tror jeg ikke det er noe problem å få arbeid, sier Cornejo som har praksisplass hos i konsulent- og revisjonsselskapet PwC denne sommeren.

Fortsatt behov for økonomer

Statistisk sentralbyrå sine prognoser for tilbud og etterspørsel etter forskjellige utdanningsretninger frem mot 2030, viser at det fortsatt vil være et stort behov for økonomer. Prosjektleder Nils Martin Stølen i SSB sier til avisen at han ikke vil fraråde unge å velge denne utdanningsveien selv om økningen i antall søkere vil føre til økt konkurranse om jobbene.

- Det er ikke slik at de blir gående arbeidsledige. Det vil være gode muligheter for jobb, men konkurransen om de beste jobbene blir hard, sier han.

Du kan også se alle nyheter her.