Akademisk ærlighet på agendaen

19. august 2013

I innrykkscaset for de nye masterstudentene ved Handelshøyskolen BI ble 23 grupper med 5 til 6 studenter utfordret i akademisk ærlighet. Den beste gruppen fikk overrakt pris av rektor og jurymedlem Tom Colbjørnsen.

- Akademisk ærlighet er et tema som er stadig mer aktuelt, blant annet på grunn av internett. Det er svært viktig for alle organisasjoner, og spesielt for akademiske institusjoner, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen.

Totalt deltok 23 grupper med 5 til 6 studenter på hvert lag. Vinneren av konkurransen og de som ga best anbefalinger om hvordan Handelshøyskolen BI bør tilnærme seg akademisk ærlighet ble tilslutt Sukanya Adiseshan, Rebecca van Beek, Niels Christian Brøgger, Nora Goldnick, Tommy Meidal og Jie Li.  

 

- Vi fikk mange gode besvarelser, men det var ett eksepsjonelt godt case, så det var ikke vanskelig å kåre en vinner, sier førsteamanuensis og ansvarlig for oppgaven Øyvind  Kvalnes.

I tillegg til Tom Colbjørnsen og Øyvind Kvalnes satt direktør for masterprogram ved BI, Ann Kristin Calisch og doktorgradsstudent Prosper Ameh Kwei-Narh i juryen. Besvarelsene ble vurdert ut ifra fem vurderingskriterier: struktur, teoretisk rammeverk, empiri, språk og form og originalitet.

 

Betydning for omdømmet

 - Akademisk ærlighet handler om omdømme, og i denne type virksomhet er det kritisk for at studentene, ansatte og næringslivet slutter opp om BI, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen.

Suksessformelen

Vinnerlaget sier følgende om hvorfor de gikk av med seieren.

- Vi hadde nok ikke vunnet hvis vi hadde hatt én uke til oppgaven. Vi er vant til å jobbe under tidspress, sier Niels Christian Brøgger på vinnerlaget.

- Det er godt å få vite så tidlig hva BI forventer av studentene. Tydeligvis har vi gjort noe riktig, sier Brøgger.

- Fokus på akademisk ærlighet er viktig for omdømmet. Dersom valget stod mellom to ulike studiesteder, og den ene skolen var kjent for uærlighet, ville jeg valgt den med fokus på ærlighet, avslutter Brøgger.

Alle på vinnerlaget fikk gavekort hos bokhandelen Akademika til en verdi av kr 1000,-.

Du kan også se alle nyheter her.