Flere toppledere på skolebenken

21. august 2013

Dagens Næringsliv skriver denne uken at stadig flere toppledere tar etter- og videreutdanning ved Handelshøyskolen BI.

Jone Kristiansen er leder for selskapet Intergraph i Nord-Europa, og er ansvarlig for 120 ansatte og en omsetning på rundt 230 millioner kroner i året. Selskapet leverer programvare til prosessanlegg, skip og offshoreanlegg. I 2011, etter å ha jobbet 17 år i selskapet, følte han at han måtte lære mer, noe nytt.

  • Les hele saken her.

 

Uten ambisjoner om å rykke helt til topps i selskapet, startet han på en mastergrad i business og ledelse (MBA) ved BI i Oslo.

Faksimile fra Dagens Næringsliv 19. august 2013

- I USA er det vanlig å gå rett fra studier til en MBA. Det mener jeg er altfor tidlig. Du bør ha minst 10 års arbeidserfaring. Det er aldri for sent, så lenge du har ambisjoner om å gjøre en god jobb, sier Kristensen, som ble ferdig med etterutdannelsen denne våren.

BI ser en trend der stadig flere ledere på høyere nivå tar etter- og videreutdannelse. En undersøkelse gjennomført blant fjorårets etterutdannelseskull viser at andelen ledere og toppledere er økt til 37 prosent, fra 33 prosent i 2011.

Trengte faglig påfyll

Ketil Marcussen (46), direktør i konsulentselskapet KPMGs rådgivningsavdelingen startet i april på BIs "Executive MBA"-program. Han var ferdig utdannet sivilingeniør i 1992 og har jobbet i konsulentbransjen siden 2000. Tidligere jobbet han teknisk, med oppdrag ute hos kunder. Så fikk han lederansvar.

- Da handler arbeidsoppgavene mer om salg, strategi og personalledelse. Ting man ikke er trent for, sier Ketil Marcussen.

- Den faglige ballasten jeg hadde er ikke nok til å møte kravene som stilles til stillingen. Det går ofte greit å ta det på erfaringen - å gjøre noe fordi man har sett andre i bedriften gjøre det samme. Men da får man aldri nytenkning inn i bedriften, sier han.

Du kan også se alle nyheter her.