Populært å bli eiendomsmegler

30. august 2013

I høst satte 700 eiendomsmeglerstudenter seg på skolebenken ved Handelshøyskolen BI. Studiet har de siste årene fått et voldsomt oppsving, skriver Finansavisen.

Faksimile fra Finansavisen 30. august 2013

I høst ble det tatt inn 375 ferske studenter, det høyeste tallet noensinne. Legger man til at BI har like mange meglerstudenter på sine tre distriktshøyskoler og at offentlige høyskoler tok inn rundt 200 i år, kan Norge få et tilfang av 1000 nye meglere om tre år.

Eiendomsmeglerstudent og leder for linjeforeningen for eiendomsstudentene ved BI, Beatrice Torp, er optimist selv om det blir mange om beinet fremover: – Jeg ser at starten kan bli hard, jeg gruer meg litt til det, men du er din egen lykkes smed, og det er det som driver meg, sier Torp.

BEHOV FOR EIENDOMSMEGLERE

Advokat Torbjørn Ek har jobbet i bransjen i 20 år, og han har tro på at det på landsbasis kan være behov for et slikt nivå.

-Hvis alle tror de skal jobbe med å selge de dyreste boligene på Oslo vest, går ikke det. Men på landsbasis har de store kjedene enorme rekrutteringsbehov. I tillegg går studentene ikke bare til megleryrket, det skjer mye innen forvaltning og andre deler av bransjen.

Administrerende direktør i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF), Christian Dreyer ser heller ikke noe problem med at det i år er tatt inn 1000 til meglerstudiene i Norge.

-Vi har hatt et underskudd på meglerutdannet personell i lang tid. Nå er det blitt litt mer normalisert, men bransjen har hatt utfordringer med en del turnover når meglerne kommer over i familiefasen. Mange opplever det som krevende å stå i en slik jobb da, men det er blitt bedre de siste årene, sier han.

 

Du kan også se alle nyheter her.