BI-Alumni ble årets ledertalent

22. oktober 2013

Tidligere BI-student Andreas Jul Røsjø ble nylig kåret til landets største ledertalent. Også nestemann på listen er utdannet ved BI.

Årets ledertalent

Foto: Ole Martin Skaug, E24

32-åringen fra Oslo jobber som konserndirektør i entreprenør- og industrikonsernet AF Gruppen og er utdannet siviløkonom ved Handelshøyskolen BI. Det er nettavisen E24 som hvert år kårer de 100 største ledertalentene i Norge.

Røsjø forteller til E24 at han ikke forventet å nå helt til topps.

– Jeg hadde på ingen måte forventet dette. Dette er kjempemorsomt, sier årets ledertalent.

Les hele intervjuet her.

– Løsningsorientert leder

Juryen mener Røsjø er en løsningsorientert leder som er svært dyktig til å få alle til å trekke i samme retning. Siviløkonomen har gjort en rask karriere i AF Gruppen, og kan til imponerende resultater.

– Likevel er det de menneskelige egenskapene som kan føre Andreas helt til topps i næringslivet. Kolleger sier om Andreas at han balanserer en noe uvanlig kombinasjon av analytiske og kreative evner, forteller juryen.

– Det er tydelig at jeg har blitt fremsnakket veldig mye av kolleger, og det er veldig hyggelig, meddeler Røsjø.

Hvert fjerde ledertalent fra BI

Resultatene viser at en fjerdedel av Norges 100 største ledertalenter har bachelor- eller mastergrad fra BI. I tillegg til vinneren har også nummer to på listen, Marit Krogh Owren, en utdannelse fra skolen.

Marit Krogh Owren leder til daglig konsernsjefkontoret i DNB. Hun jobber tett med konsernsjef Rune Bjerke og har gått gradene siden hun begynte som konserntrainee for syv år siden.


Du kan også se alle nyheter her.