BI på Financial Times-rangering

21. oktober 2013

Handelshøyskolen BI debuterer på en 54. plass på Financial Times rangering av de 100 beste MBA-deltidsprogrammene i verden, skriver Dagens Næringsliv.

Handelshøyskolen BI er for første gang på Financial Times (FT) prestisjetunge rangering over de beste deltids MBA-programmene i verden. Deltids MBA-program går også under navnet Executive Master of Business Administration (EMBA).

54. plass
Tom ColbjørnsenI samarbeid med ett av de ledende universitetene i Kina, Fudan University, er BI inne på FTs liste. Deltids MBA-programmet kommer på en 54. plass i verden blant alle høyskoler og universiteter, og er med dette inne i det gode selskap blant de 100 beste utdanningsinstitusjonene i verden. I Kina rangeres programmet som en av de 10 beste på markedet.

-Det er svært gledelig at BI og Fudan University er inne på listen over de beste deltids MBA- programmene i verden. Rangeringen representerer de tyngste utdannings- og forskningsmiljøene i verden, og resultatene bekrefter at vi leverer en relevant utdanning med høy faglig kvalitet, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen.

-Viktig å lykkes i Kina

BI har samarbeidet med Fudan University siden 1996 og tilsammen har omlag 2000 kinesiske mellomledere en mastergrad fra BI. Siden oppstarten av samarbeidet har konkurransen fra andre leverandører av MBA-utdanning i Kina økt kraftig.

- Det er viktig for BI å lykkes i Kina. Med en stadig tøffere internasjonal konkurranse er det derfor ekstra gledelig at vi rangeres foran sterke utdanningsinstitusjoner i Europa. Vårt mål er å være næringslivets fremste partnerskole i Norge og utvalgte andre land. Vi er stolte av det vi har fått til i samarbeid med Fudan University i Shanghai, avslutter Colbjørnsen.

Rangeringen over deltids MBA-programmet er blant annet basert på studentenes karriereutvikling, lønnsutvikling og skolens faglige profil.

Fakta

· Handelshøyskolen BI var den første utdanningsinstitusjonen i verden som fikk godkjent en internasjonal MBA i Kina.
· FT har 5 delrangeringer og BI deltar nå i 4 av disse, den femte er for skoler med fulltids MBA-programmer som BI ikke har.

Du kan også se alle nyheter her.