Fortsatt flest toppledere fra BI

31. oktober 2013

Handelshøyskolen BI befester posisjonen som Norges fremste topplederskole. I en lengre artikkel skriver Dagens Næringsliv om en ny undersøkelse som viser at hver fjerde toppleder har tatt hele eller deler av sin utdanning ved BI.

 

På andre og tredjeplass kommer henholdsvis NHH med 18,8 prosent og NTNU med 16,6 prosent. Næringsforeningen i Trondheim har spurt toppledere i Norges 500 største selskaper om deres utdanningsbakgrunn.

Rektor Tom Colbjørnsen peker på undersøkelsen som gledelig.

- Det er interessant å se at store virksomheter stiller større krav til profesjonalisering av businessforståelse, bemerker BI-rektor, Tom Colbjørnsen overfor DN.no.

Undersøkelsen viser også at hele 66 prosent er utdannet innen økonomi og ledelse, mens 33 prosent er utdannet innen teknologi- og realfag. Kun 3,3 prosent av de spurte topplederne har ingen høyere utdanning.

Utenlandsbakgrunn viktig

Av årets undersøkelse fremgår det også at antall toppledere med utenlandsbakgrunn øker. Rektor Tom Colbjørnsen mener undersøkelsen på mange måter gjenspeiler kjennetegnene som er viktig for en toppleder i 2013.

- Det varierer med bransje, men det blir mer og mer viktig å forstå og kunne håndtere det internasjonale konkurransebildet. I tillegg må man ha evne til omstilling, for i dag står omstilling til mer kunnskapsbaserte produkter høyt på dagsorden i mange virksomheter, sier BI-rektoren.

Han kommer også med følgende råd til vordene lederspirer.

- Prøv å legge inn en internasjonal komponent i studieløpet ditt. I dag er det mulig å kombinere grader, ved for eksempel å ta ett år på BI og ett år i utlandet. Dette er noe jeg vil oppfordre flere til å gjøre. Studerer man ikke utenlands, kan man prøve å skaffe seg arbeidserfaring ute etter endte studier. Men det er viktig å ikke miste kontakten med Norge. Du må også ha kunnskap om norsk business og økonomi. På den måten kan du lykkes både hjemme og ute, sier Tom Colbjørnsen.

Du kan også se alle nyheter her.