Studentene på BI Bergen jubler

4. desember 2013

På mandag denne uken ble Handelshøyskolen BI rangert som Norges beste handelshøyskole av Financial Times. Av totalt 75 skoler fra hele Europa kom BI på 44 plass, hele 18 plasser høyere enn året før og to plasser foran hovedkonkurrenten, NHH.

Dette er første gang BI har gått forbi NHH på en rangering. På BI Bergen har rangeringen vært et hett samtaleemne blant studentene og det har vært et stort engasjement i sosiale medier. Det er tydelig at dette betyr mye for studentene.

- Det er helt klart at dette betyr mye for studentene ved BI Bergen. Det er en god følelse å være en del av BI i denne fremgangstiden, og jeg er ikke overrasket over de gode resultatene den frembringer. Det blir spennende å se hvilke tiltak ledelsen vil ta videre for å fortsette denne gode utviklingen, sier leder for studentforeningen (BIS) ved BI Bergen, Torgeir Kjepso Saue.

Fornøyde studenter

- Det gir en ekstra motivasjon å få en ytterligere bekreftelse på at en grad fra BI er ettertraktet. Kåringen ble godt mottatt i studentmiljøet, sier økonomistudent på BI Bergen, Fabian Tandberg.

Rektor på BI, Tom Colbjørnsen sier at det er deilig å sette nesetippen foran NHH på den nye Financial Times-rangeringen.

- Dette blir lagt merke til. Det er avgjørende for å trekke til seg fagfolk og studenter. Næringslivet legger også merke til dette, det gjør at kandidatene våre blir mer attraktive. Slike rangeringer møter alltid en del kritikk, men Financial Times’ liste er ganske relevant med tanke på BIs strategi. Den sier blant annet noe om hvordan BI-kandidatene gjør det etter studiene. Det er også et mål for oss, sier Colbjørnsen til Dagens Næringsliv. 

Se hele kåringen på Finansial times sine sider. 

Mer om kåringen i media:

-       http://www.dn.no/talent/article2726549.ece

-       http://e24.no/jobb/bi-bykser-paa-internasjonal-kaaring/22653614

-       http://e24.no/jobb/studentleder-nhh-hviler-paa-gamle-laurbaer/22655254

Du kan også se alle nyheter her.