100 artikler om BIs eierforskning

6. februar 2014

Et av BIs forskningssentre har nylig rundet hundre medieoppslag. Lederen bak forskningen, Professor Øyvind Bøhren, forteller at oppmerksomheten rundt eierstyring i media er større enn tidligere.

Motiverer studenter

Bøhren mener forskningen til BI bærer preg av presisjon, og legger til at dette kan være inspirerende for BI-studentene.

–Jeg tror det er få ting som motiverer studentene våre mer til innsats enn å lese i avisen om det de nettopp gjennomgikk i forelesning.

Centre for Corporate Governance Research (CCGR) spesialiserer seg på eierskapsforskning- spesielt innenfor privatindustri og familiebedrifter. Forrige uke fikk forskningssenteret publisert et firesiders oppslag i Aftenposten om forskning på familiebedrifter.

En gullgruve

Forskningssenteret har databaser som dekker alle norske bedrifters økonomi og eierstyring fra de siste 20 årene. Til sammen dreier dette seg om data fra omlag 200.000 bedrifter per år.

– Vi vet derfor atskillig om hvordan terrenget ser ut i Norge på området eierstyring. Her har vi altså en gullgruve, sier Bøhren.

CCGR har nylig passert hundre medieoppslag om forskningsarbeidet. 

Du kan også se alle nyheter her.