Finansdagen 2014

18. februar 2014

Mandag 17. februar var det igjen duket for den årlige Finansdagen ved Handelshøyskolen BI i Oslo. Finansminister Siv Jensen var en av fire prominente foredragsholdere som gjestet arrangementet.

Med et storartet program og et auditorium som var fylt til randen med studenter kunne linjeforeningen for finansstudentene, Finansgruppen, si seg godt fornøyd med årets arrangement.

Første foredragsholder, finansminister Siv Jensen, uttrykte at hun var meget fornøyd med oppmøte og engasjementet fra salen og uttrykte flere ganger at hun ønsket å komme tilbake til BI snart.

– Vi har jobbet lenge med å få til et godt program og skape et vellykket arrangement, da er det ekstra gledelig å se at så mange møter opp ønsker å delta, sier Øystein Aarstad, leder for Finansgruppen. 

Årets program:

  • Siv Jensen, Finansminister: Finansnæringens rolle i samfunnet 
  • Per Saxegaard, Chairman Business for Peace: Forretningsverdig - et nytt imperativ?
  • Arthur Buchardt, eiendomsinvestor: Idè - Prosjekt – Lønnsomhet 
  • Kjell Arne Wold, Salgssjef Tesla Norge: Suksessen Tesla

Tross svært forskjellig innhold og tema var det tre gjennomgående trekk ved foredragene – inspirasjon, oppmuntring og motivasjon.

– Det er viktig å ha en idé og en tanke, men det viktigste av alt er å tørre. Du kan ikke lese deg til å gå på line. Du kan forberede deg, men det viktigste vil alltid være å våge og trene, fortalte Arthur Buchardt, en av landets fremste eiendomsinvestorer. Med egen karriere som springbrett ble foredraget en lærerik og motiverende for studentene fremstilling for studentene.

– Det er litt som med prosjekter som det er med skihopping. Har du hoppet og trent i mange bakker, er ikke skiflygning så skummelt lenger, avsluttet Buchard før han forlot forsamlingen.

Du kan også se alle nyheter her.