– JenteCamp er et utrolig bra initiativ

28. februar 2014

Denne uken gikk det nye konseptet JenteCamp 2014 av stabelen ved Handelshøyskolen BI i Oslo. Tanken var å inspirere kvinnelige studenter til å forfølge en karriere innenfor såkalte mannsdominerte bransjer.

De 40 BI-jentene som deltok på arrangementet i regi Næringslivsutvalget fikk i løpet av to begivenhetsrike dager et unikt innblikk i arbeidshverdagen til et flertall prominente karrierekvinner. Blant disse var finansminister Siv Jensen og oljeanalytiker i Nordea, Thina Saltvedt. Hensikten er å øke kjennskapen til jobbmulighetene ved stillinger som vanligvis tiltrekker flest menn, skriver E24.

Les hele saken fra E24 her.

– Jeg synes JenteCamp er et utrolig bra initiativ. Kanskje fordi det kan bidra til å legge noen myter på bordet som det er grunnlag for å diskutere litt igjennom, og for å utfordre litt demoner i seg selv, forteller Siv Jensen.

Et balansert program

– Vi håper at dette prosjektet vil bidra til å bryte ned noen av de barrierene vi tror unge jenter opplever i møtet med typiske mannsdominerte bransjer. Et bilde, eller en opplevelse som i vårt tilfelle, sier mer enn tusen ord. Det er derfor vi har valgt å rette fokuset mot en opplevelse av bransjene i praksis, supplert med motiverende og interaktive foredrag, forteller Alexandra Mull, leder for JenteCamp-prosjektet.

I tillegg til motivasjonsforedrag og interaktive diskusjoner, dro deltakerne på besøk til Boston Consulting Group, DNB og EY. Arrangementet ble avrundet med en hyggelig middag på Bølgen & Moi Tjuvholmen, hvor deltakerne fikk muligheten til å snakke med bedriftsrepresentanter og foredragsholdere i en uformell setting. 

De fire BI-jentene bak prosjektet er storfornøyd med programmet de har fått til. Jentene innrømmer likevel at de så på utformingen av programmet som en utfordring, noe som viste seg å være bortkastede bekymringer. I løpet av de første ukene i planleggingsprosessen var allerede samtlige av bidragsyterne booket inn.

– Vi har fått utrolig god tilbakemelding og nesten alle vi har snakket med har hatt en ønske om å bidra til prosjektet. Vi mener dette er en tydelig indikasjon på at JenteCamp belyser et tema som er høyst aktuelt både for næringslivet og dets ledere, sier Mull.

Du kan også se alle nyheter her.